fbpx

Cazul tinerei care a rămas fără picioare: Cine este șoferul vinovat de accident și ce spune șeful IGP

Autoritățile au pornit o cauză penală după ce Marcela Paladi, o tânără de 25 de ani, a fost lovită în noaptea de 5 spre 6 februarie de o mașină în timp ce încerca să atenționeze șoferii despre un accident.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La zece zile de la acest incident, șeful Inspectoratului General de Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, susține că expertiza medico-legală, precum și cea tehnico-științifică a mijloacelor de transport implicate în accident urmează să fie finalizate. Ulterior, dosarul va fi trimis în instanța de judecată.

Între timp, a fost lansată o petiție online prin care se cere tragerea la răspunderea penală a șoferului automobilului de model BMW, care a lovit tânăra și în privința căruia nu a fost aplicată nicio măsură preventivă, după ce și-a recunoscut vina. Până la publicarea acestui articol, peste 2 270 de persoane au semnat petiția.

„Luând în considerare faptul că acest caz nu a fost mediatizat de toate instituțiile media, înaintăm o petiție pentru a crește atenția societății și autorităților în acest caz. La fel, cerem ca făptașul să facă teste pentru cantitatea drogurilor în sânge și păr”, se arată în petiție.

Solicitat de Ziarul de Gardă, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a afirmat că dosarul va fi trimis în instanța de judecată după ce vor fi terminate expertizele. Potrivit lui, șoferul și-a recunoscut vina și „s-a prezentat la orice solicitare a organului de urmărire penală pentru efectuarea acțiunilor procesuale”.

„(…) Expertiza medico-legală de constatare a tuturor circumstanțelor de sănătate a doamnei urmează să fie finalizată de Comisia medico-legală, doar după externarea ei din spital. Nu este o chestie legată de noi, este o chestie legată mai mult de segmentul medical și, prin actul de externare, ei fac concluzia. La fel, așteptăm și expertiza tehnico-științifică a mijlocului de transport care a fost implicat în accident. Ulterior, urmează ca dosarul să fie expediat în instanța de judecată (…). Șoferul nu a negat, el și-a recunoscut vina. I-a fost înaintat statutul procesual corespunzător. Este un locuitor al municipiului Chișinău, care nu s-a eschivat. El s-a prezentat la orice solicitare a organului de urmărire penală pentru efectuarea acțiunilor procesuale”, a afirmat Viorel Cernăuțeanu.

Conform articolului 264 din Codul penal, care se referă la încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, în cazul în care șoferul va fi recunoscut vinovat pentru producerea accidentului, acesta riscă de la 3 la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Tânăra solicită ajutorul oamenilor. Marcela Paladi susține că are nevoie de bani pentru a face față cheltuielilor.

Articole asemănătoare

Back to top button