fbpx

„Căutați copite de cai morți, nu vă duce capul la nimic bun”: Dodon critică turul de la reședința de la Condrița

„Căutați copite de cai morți, nu vă duce capul la nimic bun”. Este declarația fostului șef de stat, Igor Dodon către actuala conducere a țării. Afirmația socialistului vine în contextul turului organizat pentru presă la reședința prezidențială de la Condrița. Liderul PSRM susține că a lăsat clădirea într-o stare mai bună decât a preluat-o în 2016 de la Nicolae Timofti. Tototdată, acesta spune a investit mult pentru întreținerea reședinței.

„Am știut că voi o să umblați cu aberații. Pe voi nu vă duce capu la nimic bun. Voi căutați să vedeți numai ce este sub paturi sau umblați prin veceuri la Condrița și căutați nu știu ce”, a spus Dodon în cadrul vlogului său.

În aceslași timp, socialistul a ținut să precizeze că pe timpul când era la cârma statului, de asemenea, organiza excursii la Condrița și nu numai pentru presă. În acest context, Igor Dodon i-a sugerat Maiei Sandu să „concedieze toată echipa de PR”.

„Nu vă duce capul nici la PR. O să fiți penalizați de oameni pentru ceea ce faceți. Doamna Sandu, concediați toată echipa de PR. Căutați copite de cai morți pe la Condrița. La ce ați ajuns? Pe cine interesează în ce stare este acum vila? Este mult mai bună decât a fost primită în 2016”, a spus liderul PSRM.

ZUGO amintește că, la 10 martie curent, reședința prezidențială de la Condrița și-a deschis ușile. Jurnaliștii au avut acces liber în clădire pentru a arăta cum este amenajată vila în care au locuit foștii șefi de stat. Prezent la fața locului, secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, a menționat că în anii percedenți au fost făcute unele cheltuieli ineficiente.

Anterior, președinta Maia Sandu a declarat că își dorește să reducă cheltuielile pentru întreținerea clădirii. Însă, până acum, nu a fost găsită o soluție.

Potrivit lui Spînu, până acum au venit mai multe propuneri cu privire la exploatarea spațiului. Totuși, o decizie nu a fost luată în acest sens.

Spînu a mai declarat că, momentan, reședința de la Condrița are 21 de angajați care lucrează pe ture.

De menționat este faptul că odată ce a devenit președintă, Maia Sandu a afirmat că nu va locui la Condrița, dar va continua să trăiască în apartamentul său din Chișinău.

Tototdată, în spațiul public a fost lansată o petiție. Semnatarii au cerut ca vila să găzduiască un centru pentru victimele violenței domestice.

Vezi și: Reședința prezidențială de la Condrița și-a deschis ușile pentru jurnaliști. Cum arată interiorul edificiului

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button