fbpx

Câți refugiați din Ucraina şi-au găsit un loc de muncă în R. Moldova, până în prezent

De la începutul perioadei Situaţiei Excepţionale în Republica Moldova la 07.06.2024, ANOFM a primit notificări de la agenţi economici despre angajarea a 1423 cetăţeni din Ucraina, dintre care 977 femei şi 446 bărbaţi. Cei mai mulţi cetăţeni ucraineni sunt angajaţi în mun. Chişinău (1101), UTA Găgăuzia (58), Bălţi (68).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

De la începutul anului curent și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 478 angajatori, declarând 4380 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.Totodată în perioada menționată, circa 110 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM precizează că oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

Angajatorii care au angajat cetățeni din Ucraina, beneficiari de protecție temporară au obligația de a notifica despre aceasta în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de muncă, către ANOFM.

Articole asemănătoare

Back to top button