fbpx

Căsătoriile și înmormântările vor fi permise dacă toți participanții au testul negativ! Două țări europene vor să reintroducă starea de urgență din cauza virusului COVID-19

Slovacia și Cehia vor să reintroducă starea de urgență după ce numărul cazurilor de a crescut simțitor. Anunțul a fost făcut de prim-miniștrii celor două state membre ale UE.

Premierul Slovac, Igor Matovic, a declarat că situația „este extrem de gravă”, iar ca urmare trebuie adoptate „măsuri radicale şi îndrăzneţe”, relatează presa străină, cu referire la AFP. Decizia ar urma să fie luată de responsabili miercuri, 30 septembrie.

Printre măsurile restrictive s-ar putea număra obligativitatea deținerii testului negativ pentru persoanele care participă la nunți și înmormântări, purtarea măștii în spații publice închise, închiderea localurilor la 22:00, dar și interzicerea tuturor evenimentelor culturale și religioase timp de o lună.

Tot mâine ar putea fi luată o decizie similară și în Cehia, a declarat Andrej Babis, șeful Executivului de la Praga. Hotărâre este luată în contextul a peste 65.000 de infectări și 615 morți la populația de peste 10 milioane.

CITEȘTE ȘI:

La cinci milioane de cetățeni, 10.000 de îmbolnăviri. Țara europeană care a gestionat cel mai bine pandemia

Articole asemănătoare

Back to top button