fbpx

Captură record: Peste trei tone de cocaină pluteau pe ocean

Autorităţile neozeelandeze au recuperat peste 3 tone de cocaină găsită plutind în Oceanul Pacific. Este cel mai mare transport ilegal de droguri descoperit vreodată în ţară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Comisarul de poliţie Andrew Coster a declarat că cele 3,2 tone descoperite au o valoare estimată la 500 de milioane de dolari neozeelandezi (323 de milioane de dolari SUA).

Cocaina a fost lăsată la un punct de tranzit în apele internaţionale, plutind timp de şase zile la nord-est de Noua Zeelandă, relatează DPA, citat de Digi24.

„Nu există nicio îndoială că această descoperire dă o lovitură financiară majoră producătorilor sud-americani şi până la distribuitorii acestui produs”, a declarat comisarul.

Amploarea transportului sugerează că drogurile erau probabil destinate Australiei, a precizat Coster.

„Ştim că distribuirea oricărui drog ilicit provoacă un mare prejudiciu social, precum şi implicaţii negative asupra sănătăţii şi financiare pentru comunităţi, în special consumatorii de droguri şi familiile acestora”, a adăugat el.

Nu au fost încă efectuate arestări şi poliţiştii lucrează cu parteneri internaţionali în investigaţie, a spus Coster.

Potrivit controlorul interimar al Serviciului Vamal din Noua Zeelandă Bill Perry, descoperirea este rezultatul colaborării dintre Vămi cu poliţia şi Forţele de Apărare ale Noii Zeelande.

„Este o ilustrare uriaşă până unde ajunge crima organizată cu operaţiunile globale de trafic de droguri şi arată că nu suntem scutiţi de eforturile contrabandei de droguri în această parte a lumii”, a spus Perry.

Cea mai mare captură de droguri în Noua Zeelandă a avut loc în 2022, când 613 kilograme de metamfetamină au fost confiscate.

Articole asemănătoare

Back to top button