fbpx

Candidatul PAS la Primăria Orhei va contesta rezultatul alegerilor: Cine a câștigat acolo din primul tur

Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) susține că va contesta rezultatele alegerilor pentru funcția de primar din municipiul Orhei. Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de primar al municipiului Orhei, Sergiu Stanciu, susține că „grupul criminal organizat”, condus de fugarul Ilan Șor, a desfășurat „o adevărată operațiune specială de fraudare a scrutinului”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„La Orhei, grupul criminal organizat a acționat așa cum știe cel mai bine s-o facă. O adevărată operațiune specială de fraudare a scrutinului. Au încălcat legea și sfidat statul de drept prin folosirea vădită a resurselor administrative, primăria și consiliul raional. Au dirijat și orchestrat procesul de cumpărare a votului prin implicarea directă a președinților și operatorilor secțiilor de votare. Au făcut agitație electorală în secțiile de votare în ziua votului și cel mai grav, au forțat prin amenințări și șantaj ieșirea la vot a unor cetățeni. Au aruncat în această luptă toate resursele lor, inclusiv prin partide și candidați păpușă care fac parte din grupare și le pot acoperi spatele. Au umflat peste noapte un concurent electoral pentru a se asigura în cazul unui eventual tur doi. Toate acestea se întîmplă în ochii noștri și în fața unor autorități aparent neputincioase. Noi ne-am lansat într-o luptă inegală, dar dreaptă. Am documentat mai multe cazuri și am depus sesizări la CEC, poliție, avem suficiente dovezi și argumente pentru ca acești concurenți să fie eliminați din cursă. Vom contesta aceste rezultate. Fără fraudă și voturi cumpărate rezultatul ar fi fost altul”, a anunțat Sergiu Stanciu.

De menționat că, după eliminarea din cursa electorală a candidatului Partidului „Șansă” la funcția de primar de Orhei, Alexei Lungu, fugarul Ilan Șor a cerut orheienilor să o susțină pe jurnalista Tatiana Cociu.

Conform rezultatelor preliminare, Tatiana Cociu a câștigat din primul tur un mandat în fruntea Primăriei Orhei cu 6 338 de voturi sau 57,59 la sută. Pe locul doi s-a clasat candidatul PAS, Sergiu Stanciu, cu 1 871 de voturi sau 17%.

Articole asemănătoare

Back to top button