fbpx

Cancelarul german Olaf Scholz: Moldova nu este singură și are susținerea Europei

Moldova nu este singură și are susținerea Europei! Asigurarea vine din partea cancelarului german, Olaf Scholz, care și-a confirmat prezența la Summitul Comunității Politice Europene care se va desfășura în Republica Moldova în data de 1 iunie. Evenimentul va întruni 50 de lideri europeni care vor discuta soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, transmite IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În mesajul său, oficialul german a menționat despre sprijinul pentru Moldova, accentuând că Summitul va reuni marea familie europeană în Republica Moldova, iar țările care fac parte din CPE optează pentru cooperare pașnică, prosperitate economică, respectarea drepturilor omului și susținerea democrației.

Potrivit cancelarului german, Olaf Scholz, în data de 1 iunie, familia europeană se va aduna în Moldova – o familie care este unită în lupta pentru o cooperare pașnică, pentru prosperitate economică, pentru drepturile omului și pentru democrație. „Credem că războiul nu-și mai are locul în Europa. Ne adresăm celor care suferă în urma agresiunii și amenințărilor din partea Moscovei. Acesta este mesajul puternic pe care îl va transmite Summitul Comunității Politice Europene. Iată de ce Moldova are tot sprijinul nostru. Iată de ce Moldova nu este singură”, a spus cancelarul german.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică. Summitul CPE din 1 iunie va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button