fbpx

Brexitul ar putea fi amânat. Tot mai mulți britanici doresc să rămână în UE și cer un nou referendum

Un sondaj de opinie realizat de firma YouGov arată că 46% dintre britanici ar vota ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, faţă de 39% care ar vota pentru ieşire. 41% dintre respondenţi ar fi pentru organizarea unui nou referendum, în timp ce 36% sunt contra.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cazul eliminării respondenţilor care s-au declarat indecişi sau nu au vrut să răspundă, rezultatele ar fi de 54% și 46% în favoarea rămânerii în UE. În legătură cu organizarea unui nou referendum, 53% dintre persoanele care au votat sunt pentru, iar restul 47% consideră că evenimentul ar fi inutil, scrie CNBC.

La referendumul din 2016, 52% dintre alegătorii care au votat, au ales ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, în timp ce 48% susțineau ca ţara lor să rămână în Blocul comunitar.

Menționăm că Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie, însă premierul britanic, Theresa May, întâmpină probleme în a convinge Parlamentul londonez să aprobe acordul de Brexit negociat de Guvernul britanic. De asemenea, politiciana se opune categoric organizării unui referendum.

Articole asemănătoare

Back to top button