fbpx

Bărbatul care a lovit doi biciclişti lângă Stăuceni rămâne în arest

Şoferul de 48 de ani, care acum o lună a accidentat doi bicicliști minori lângă localitatea Stăuceni, iar ca urmare, unul dintre ei a decedat, rămâne încă 30 de zile în arest.  Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersul procurorilor, care au solicitat prelungirea măsurii preventive. Acuzatorii susțin că acesta trebuie să rămână în arest, deoarece s-ar putea eschiva de la răspundere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Sunt probe concludende, suficiente, care incontestabil demonstrează implicarea învinuitului în comiterea infracțiunii incriminate. Urmărirea penală dată se află la etapa de finalizare”, a menționat procurorul Gheorghe Bivol.

Amintim că tragedia a avut loc marți, 21 februarie, la ora 16.45. Un şofer a efectuat o manevră de depăşire, în timpul căreia a lovit doi bicicliști minori care se deplasau regulamentar și fiind echipaţi corespunzător. Copilul care a decedat era campionul Moldovei la ciclism pentru anul 2022 (categoria de vârstă 2010-2011).

Potrivit oamenilor legii, în momentul comiterii accidentului, șoferul avea permisul de conducere suspendat, după ce, în luna martie 2020, a fost prins la volan în stare de ebrietate. Ca urmare, acesta a fost privat de dreptul de a conduce pe un termen de trei ani. Procurorii au mai spus că nu este pentru prima dată, când bărbatul a sfidat legea și a urcat la volan.

Anterior, acesta a fost amendat, în repetate rânduri, pentru încălcarea regulamentului rutier, inclusiv pentru viteză excesivă. Dacă va fi găsit vinovat, șoferul riscă până la șapte ani de pușcărie.

Articole asemănătoare

Back to top button