fbpx

Avia Invest, înaintea ședinței CSS: „Îndemnăm să examineze situația la rece. Compania, dispusă să furnizeze toate informațiile necesare”

„Îndemnăm să examineze situația la rece și să nu se conducă de emoții”. Este mesajul companiei Avia Invest, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), înainte de ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Totodată, compania s-a arătat dispusă să ofere toate informațiile necesare solicitate de autorități. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Venim cu îndemnul, către autorități și persoane cu funcții de răspundere, să examineze situația la rece și să nu se conducă de emoții sau abordări populiste. Compania este deschisă să furnizeze toată informația necesară autorităților, inclusiv CSS, pentru a putea aborda subiectul în plenitudinea sa, luându-se în calcul și poziția agentului economic”, a transmis Avia Invest.

În comunicatul emis, compania nu a ezitat să menționeze că duce „o luptă dură” cu autoritățile.

„Anul 2020, dar și 2021, sunt o mare provocare pentru AIC, activitatea căruia a fost și continuă să fie periclitată atât de situația pandemică, cât și de atitudinea inadecvată a autorităților față de concesionarul aeroportului. Lupta continuă a autorităților cu „Avia Invest”, tot mai dură chiar și în timpul pandemiei, a subliniat încă o dată scopurile meschine pe care le au guvernanții în raport cu administrația aeroportului”,  se arată în comunicat.

ZUGO precizează că în vara anului 2020, Agenția Proprietății Publice (APP)  a anunțat că a rezoluționat contractul de concesiune a activelor Aeroportului Internaţional Chişinău, încheiat cu Avia Invest.

Potrivit APP,  firma concesionară nu-și respecta obligațiile contractuale.

Atunci, Avia Invest declara că acuzațiile „sunt mincinoase și făcute sub influența politicului”.

Republica Moldova a fost atacată de Avia invest la Curtea Internațională de Arbitraj, în acest sens.

Ulterior, instanța a decis în favoarea companiei concesionare și a interzis, provizoriu, rezilierea contractului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button