fbpx

Avertisment de călătorie în SUA: Amnesty International atenționează oamenii să fie precauți

Organizația Amnesty International a lansat un avertisment de călătorie în Statele Unite ale Amercii, după atacurile care au avut loc în weekend. Aceasta îndeamnă persoanele care vizitează SUA să fie extrem de precauți.

Atenționarea este explicată prin faptul că „violențele armate scăpate de sub control au devenit atât de răspândite în SUA, încât echivalează cu o criză a drepturilor omului”.

Avertismentul AI este inspirat de avertismentele de călătorie emise de Departamentul de Stat al SUA pentru cetăţenii americani din străinătate şi le cere tuturor celor care merg în Statele Unite să fie „extravigilenţi permanent şi să aibă în vedere omniprezenţa armelor de foc în rândul populaţiei”.

Oamenii sunt îndemnați să evite locurile unde se adună de obicei un număr mare de oameni, mai ales evenimentele culturale, lăcaşurile de cult, şcolile şi centrele comerciale.

Totodată, Amnesty International critică guvernul SUA pentru că „nu doreşte să asigure protecţie împotriva violenţelor cu arme de foc”, cu toate că legislaţia internaţională privind drepturile omului îl obligă să adopte măsuri pentru reglementarea accesului la arme în scopul protejării drepturilor cetăţenilor, transmite Agerpres.

Ernest Coverson, directorul campaniei Stop violenţei armate iniţiate de Amnesty International SUA, a subliniat într-un comunicat care însoţeşte avertismentul că persoanele care vizitează SUA trebuie să fie vigilente pentru că „această ţară nu apără în mod adecvat dreptul oamenilor la siguranţă, indiferent cine sunt”.

Amintim că, 31 de oameni și-au pierdut viața în două atacuri armate produse la sfârşitul săptămânii trecute la El Paso, statul Texas, şi Dayton, în Ohio.

Articole similare

Close