fbpx

Autoritățile din Găgăuzia vor compensa daunele provocate de ploi la Comrat: Ce sumă va fi investită pentru pierderea celor 19.000 de pui?

Autoritățile din Găgăuzia au anunțat că vor compensa pagubele din urma ploilor de zilele trecute care s-au înregistrat la Comrat. Cu toate acestea, ei au specificat că suma va acoperi parțial daunele din municipiu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Responsabilii au mai precizat că pagubele sunt destul de mari și incomensurabile, iar că banii vor merge și către firma care a pierdut aproape 19.000 de pui de găină.

„Noi am luat o decizie de compensare a daunelor în sumă de 20.000 de lei. Înțelegem că această sumă este simbolică, deoarece pierderile întreprinderii sunt foarte mari. Știu că conducerea acestei companii a colectat documente pentru comisia republicană în situații de urgență, însă practica din anii precedenți arată că nu există rambursări de la Chișinău”, a declarat vicepreședintele regiunii autonome găgăuze, Vadim Ceban, trasmite gagauziainfo.md

Amintim că în urma ploii puternice și vântului „furios”, care s-au înregistrat pe 3 iulie la Comrat, s-au rupt mai mulți copaci, au fost deteriorate mai multe fire electrice și de telecomunicații, dar și a fost spălat pietrişul de pe aproximativ 15 kilometri de drum. Mai mult, la o fermă din municipiu, în jur de 19.000 de pui de găină și-au pierdut viața. Vremea urâtă a provocat, așadar, pagube de circa patru milioane de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button