fbpx

Ploaia puternică de la Comrat a luat viața a mii de suflete: 19.000 de pui de găină nu au rezistat intemperiilor

Ploaia puternică și vântul „furios”, care s-au înregistrat pe 3 iulie la Comrat, a provocat pagube majore pentru mai mulți oameni. La o fermă din municipiu, în jur de 19.000 de pui de găină și-au pierdut viața.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit administratorului întreprinderii, Alexander Kendigelyan, vântul a dat jos acoperișul, iar încăperea în care se aflau viețuitoarele a fost inundată de șuvoaiele mari de apă. Acum, responsabilii fermei vor prezinta Comisiei pentru situaţii excepţionale estimarea pierderilor suportate.

Potrivit lui Alexander Kendigelyan, dacă se ia în considerare doar prețul puilor, pabugele ajung la suma de circa 100.000 de lei, venitul total pierdut de agentul economic, însă, este de peste 600.000 de lei, transmite gagauzinfo.md.

De menționat că ploia și vântul de zilele trecute a rupt mai mulți copaci, au fost deteriorate mai multe fire electrice și de telecomunicații, dar și a spălat pietrişul de pe aproximativ 15 kilometri de drum. Vremea urâtă a provocat, așadar, pagube de circa patru milioane de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button