fbpx

Autoritățile din Creta testează zilnic 1200 de turiști la coronavirus. Până la sfârșitul sezonului estival vor fi cheltuite 15 milioane de euro pentru aceste analize

Autoritățile din Creta alocă 15 milioane de euro pentru a testa turiștii la COVID-19 în acest sezon estival. Zilnic, pe insulă sunt testați circa 1200 de străini.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În același timp, în cazul în care vor fi depistate persoane bolnave, ele vor fi cazate în hoteluri specializate, iar costurile de cazare și tratament se vor ridica la 120 de euro zilnic pentru o persoană, informează presa străină cu referire la Kyriakos Kotsoglou, comisar pentru turism și e-guvernare din Regiunea Creta.

Oficialul a precizat că, în dependență de câte cazuri există în țara de origine a turiștilor, acestora li se face un test la aeroport, existând algoritmi clari de activitate. Conform lui Kotsoglou, până acum, au fost depistate doar 19 cazuri de îmbolnăvire, iar persoanele infectate nu ar fi transmis maladia.

În același timp, în Chania a fost deschis și un spital cu 80 de paturi, în cazul în care starea persoanelor infectate se agravează, inclusiv 30 de paturi de terapie intensivă și o secție de nașteri, în cazul în care vor exista gravide infectate.

Conform Universității Hopkins, în Grecia, țară cu o populație de peste 10 milioane de persoane, s-au înregistrat până acum 3732 de cazuri de COVID-19 și 193 de decese.

Articole asemănătoare

Back to top button