fbpx

Autoritățile din Beijing le cer oamenilor să nu mai iasă din case: Care ar fi motivul

O furtună de nisip deosebit de severă lovește Beijing-ul și nordul Chinei în aceste zile, învăluind întreaga regiune în nori groși de praf portocaliu și crescând poluarea la un nivel periculos, au anunțat autoritățile meteo locale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Norii denși de praf portocaliu au înconjurat capitala chineză, acolo unde indicele calității aerului s-a prăbușit dramatic din cauza particulelor PM10, mai mici de 10 micrometri și care pot pătrunde prin nas și intra în plămâni.

Conform Centrului de Monitorizare Ecologică a Mediului din Beijing, cantitatea de particule a depășit limitele, iar oamenii au fost avertizați să nu mai iasă afară să facă exerciții sau la alte activități. De asemenea, șoferii trebuie să rămână vigilenți și să reducă viteza pentru că vizibilitatea este redusă din cauza prafului din aer, scrie Digi24.

Concentrația de particule PM10 a ajuns la 1.667 micrograme pe metru cub la ora locală 6:00, conform autorităților de monitorizare. Agenția a numit această furtună „cea mai severă din acest an”.

Cantitatea de particule toxice este de 37 de ori mai mare decât limita de 45 de micrograme pe metru cub stabilită de Organizația Mondială a Sănătății.

Beijing-ul este lovit în mod frecvent de astfel de furtuni de nisip, iar poluarea devine tot mai gravă în capitala chineză ca urmare a creșterii activității industriale și a tăierii tot mai rapide a pădurilor din nordul Chinei.

Peste 10 provincii au emis deja avertismente „galbene” locuitorilor începând de miercuri. China folosește un sistem de alertă meteo cu patru praguri – roșu fiind cele mai sever, urmate de portocaliu, galben și albastru.

Această furtună de nisip a venit din Mongolia, marți, și a trecut gradual spre centrul și estul Chinei, conform autorităților de monitorizare chineze. Seceta și vântul slab au făcut în așa fel încât particulele de nisip au pătruns și au rămas staționare în țară.

Articole asemănătoare

Back to top button