fbpx

Audit electoral 2021 | Dodon declară că nu are mașini, iar soția ar câștiga mai mult, fiind angajată la o companie afiliată PSRM

Sute de mii și chiar milioane de lei pe conturi, case de sute de metri pătrați, mașini luxoase și zeci de terenuri. Acestea sunt averile pe care le-au adunat liderii mai multor formațiuni înscrise în cursa electorală. Cu siguranță, despre bogățiile unor cunoașteți, iar despre averile altora nu prea ați auzit. Așadar, ZUGO lansează o serie de articole despre averile pe care le au liderii partidelor care vor participa la anticipate.

Dispune de o casă în valoare de peste două milioane de lei, dar afirmă că nu are în posesie mașini. Cel puțin așa se arată în declarația pe proprie răspundere depusă de Igor Dodon la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul socialiștilor, împreună cu soția, au încasat în perioada 2019-2020 venit de peste 1,3 milioane de lei. De menționat este că, potrivit documentului, consoarta fostului președinte este angajată la Exclusiv Media, compania care aparține socialistului Corneliu Furculiță. Entitatea a fost fondată în 2011, iar Galina Dodon, potrivit unor materiale publicate anterior de Rise Moldova, este director financiar. Anterior întreprinderea a fost administrată de socialistul Petru Burduja, apoi conducerea a fost preluată de soția lui Furculiță, Ludmila.

Locuința în care trăiește Igor Dodon, alături de soție și feciori are 422,8 metri pătrați. Casa a fost procurată în anul 2013.

Tot atunci, familia a intrat și în posesia unui dete în  valoare de peste 450.000 de lei. Pe de altă parte, în același an, Dodon a contractat și un împrumut de la o bancă din Republica Moldova, în valoare de peste 1,4 milioane de lei.

Rata dobânzii este de 8%. Candidatul cu numărul doi pe lista Blocului Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor urmează să restituie banii până în 2028, însă în document nu se precizează suma deja restituită și cea care încă urmează să fie plătită.

CITEȘTE ȘI:

doc | Ce avere declară Vladimir Voronin: Limuzină de lux cu 10.000 de euro și apartament de 232 de metri pătrați

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button