fbpx

Atenționare pentru cetățenii care vor să călătorească în Spania: Cod roșu de aer polar

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Spaniei că, potrivit informaţiilor publicate de către autorităţile spaniole, în perioada 12-13 ianuarie, Peninsula Iberică este afectată de un val de frig polar, cu temperaturi care pot atinge valori de -15 grade C în unele regiuni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, Agenţia Meteorologică spaniolă (AEMET) a emis o prognoză de temperaturi negative extreme pentru această ţară, astfel:

  • Cod roşu în comunităţile Castilla y Leon şi Castilla la Mancha;
  • Cod portocaliu în comunităţile Madrid, Aragon şi parte din Castilla la Mancha;
  • Cod galben în Insulele Baleare şi Catalonia.

Valul de frig se va extinde până pe 13 ianuarie 2021 în aproape toată Peninsula, respectiv comunităţile Andaluzia, Cantabria, Catalonia, Extremadura, Galiţia, Murcia, La Rioja şi Comunitatea Valenciană.

Cu privire la zborurile operate de pe aeroportul Adolfo Suarez din Madrid, activitatea aeroportuară a fost reluată parţial, în momentul de faţă fiind utilizate doar două terminale: T4 şi T4s. Se recomandă pasagerilor contactarea companiilor aeriene pentru verificarea stadiului zborului.

Pe fondul ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena pe teritoriul Regatului Spaniei, mai multe drumuri au fost blocate, circulându-se cu dificultate. Direcţia Generală de Trafic a lansat o hartă interactivă unde poate fi verificată starea drumurilor în timp real.

Și celor care urmează să se deplaseze cu trenul li se recomandă verificarea stării călătoriilor lor, întrucât circulaţia acestora este, de asemenea, afectată.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button