fbpx

Agricultorii anunță că reiau protestele de săptămâna viitoare

Agricultorii din Asociația Forța Fermierilor anunță că reiau acțiunile de protest chiar de la începutul săptămânii viitoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Luni, 14 august, începând cu orele 10.00, la intrare în Guvern din partea str. Puskin, va avea loc un protest de avertizare în forma de pichetare. Dacă domnul prim-ministru nu dorește să se întâlnească cu agricultorii, atunci mai mulți fermierii vor veni la Guvern să-i întrebe pe cei, care sunt salariați din impozitele noastre, de ce nu avem acest dialog și de ce guvernare nu să ține de cuvânt și nu implementează măcar acele promisiuni, care au fost făcute public pe 27 iunie”, se arată în declarația Asociației Forța Fermierilor.

Amintim că Asociația Forța Fermierilor cere aprobarea urgentă a Regulamentelor privind alocarea compensațiilor pentru grâu și orz și repartizarea motorinei din România.

Totodată, fermierii solicită introducerea prin decizia CSE a unui moratoriu pănă la 31 decembrie 2023 la achitarea datoriilor producătorilor agricoli micro, mici și mijlocii, care cultivă preponderent cereale și oleaginoase atăt către creditorii privați, cât și către bugetul public național, cu interzicerea executării silite a obligațiunilor și declanșării procedurilor de insolvență.

Agricultorii mai cer crearea pentru perioada vara-toamna coridoarelor speciale vamale pentru exportul cerealelor și oleaginoaselor autohtone.

Articole asemănătoare

Back to top button