fbpx

update | Accident rutier grav în Portugalia: Un moldovean a murit în drum spre muncă

(update) Ministerul de Externe a confirmat producerea, în dimineața zilei de luni, a unui accident rutier pe traseul național 387, regiunea Beja din Portugalia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ambasada Republicii Moldova la Lisabona s-a autosesizat și a solicitat informații de la sectorul de poliție din Beja referitor la circumstanțele producerii accidentului. Autoritățile locale, au informat misiunea noastră diplomatică că 7 cetățeni ai Republicii Moldova au fost răniți și se află acum în afara pericolului iar un cetățean moldovean a decedat.

MAEIE precizează că ambasada țării noastre la Lisabona va oferi asistența consulară necesară pentru repatrierea corpului neînsuflețit la noi în țară”, se arată în comunicatul MAEIE.

Știrea inițială:

Un cetățean moldovean în vârstă de 44 de ani și un român în vârstă de 31 de ani și-au pierdut viața în urma unei coliziuni între două vehicule, incidentul având loc pe o șosea din Portugalia. Cei doi se aflau alături de alți lucrători agricoli și urmau să ajungă la muncă, scrie ediția în limba portugheză a CNN.

Un român în vârstă de 31 și un moldovean de 44 de ani sunt cei doi morți în urma coliziunii dintre două vehicule. Accidentul, pentru care pompierii au fost alertați la ora 6.44 dimineața, a implicat o camionetă și dubă cu nouă locuri, în care se aflau victimele decedate, au precizat autoritățile.

Potrivit Protecției Civile, în afara celor doi oameni morți, o altă persoană a fost grav rănită, iar alte șapte au suferit răni ușoare, toți fiind transportați la aceeași unitate spitalicească.

Comandantul Brigăzii de Pompieri din Cuba, José Galinha, a precizat că, pe lângă decesele înregistrate, există doi răniți grav și opt răniți ușor, toți fiind transportați la urgențele spitalului din Beja.

La locul accidentului au fost mobilizați în total 29 de agenți și salvatori, cu sprijinul a 14 autovehicule.

Articole asemănătoare

Back to top button