fbpx

A fost selectată compania care va livra Parlamentului tabletele pentru deputați. Care este prețul final al celor 110 dispozitive?

„Fors-Computer” SRL este compania care va asigura Parlamentul cu cele 110 tablete pe care urmează să le utilizeze deputații pentru implementarea votului electronic. Firma a fost declarată învingătoare a licitației lansate în acest sens de către secretariatul Legislativului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit platformei achiziții.md, compania a venit cu cel mai mic preț, motiv pentru care a fost desemnată câștigătoare. Aceasta a oferit prețul total de 2.249.625 de lei pentru livrarea lotului întreg de tablete. Astfel, valoarea unei singure unități este de peste 20.000 de lei (aproximativ 1000 de euro).

Fondatorul și administratorul „Fors-Computer” SRL este Igor Iasiko. Compania a fost întemeiată în 1998 și își are sediul pe strada Sfatul Țării, 18 din municipiul Chișinău. În perioada anilor 2015-2016, firma a câștigat cel puțin 18 contracte cu mai multe instituții ale statului cărora le-a livrat servicii și tehnică electronică.

Amintim că, acum o lună, Parlamentul a lansat procesul de achiziție asupra procurării a 110 tablete, pentru care a fost alocată o sumă totală de 2.299.999.00 de lei. Dispozitivele urmează a fi montate în sala plenului și utilizate în procesul de digitalizare a votului în timpul ședințelor plenare.

Săptămâna trecută, în presă au apărut informații precum că secretariatul Parlamentului și-ar fi desemnat deja câștigătorul licitației. Era vorba despre „BASS Systems” SRL, firmă care i-ar fi aparținut anterior lui Vlad Plahotniuc. 

Articole asemănătoare

Back to top button