fbpx

Parlamentul vine cu precizări referitoare la achiziția tabletelor pentru deputați. „Sunt necesare pentru buna funcționare a sistemului e-vot”

Parlamentul a oferit mai multe precizări referitoare la tabletele care urmează să fie achiziționate pentru deputați. Conform unui comunicat emis de Legislativ, acestea sunt necesare pentru funcționarea eficientă a sistemului e-vot.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit informațiilor, dispozitivele vor fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile. Astfel, se va asigura securitatea, confidențialitatea și integritatea sistemului electronic. Cerințele tehnice sunt elaborate în comun cu dezvoltatorul proiectului e-parlament, iar caietul de sarcini include parametrii recomandați pentru funcționare eficientă, stabilitate și securitate.

Sistemul de e-vot este parte componență și indispensabilă a sistemului e-parlament, care asigură transparența a procesului legislativ. RM s-a angajat să îl implementeze, iar termenele anunțate până acum nu au fost respectate din diferite motive.

Proiectul e-parlament este implementat de PNUD Moldova și cofinanțat de Guvernul Suediei și Parlamentul Republicii Moldova. Până acum a fost făcut un volum mare de lucru și s-a ajuns la etapa de pre-testări. Pentru a avansa, este nevoie de tehnică, deoarece e-parlament înseamnă digitalizarea proceselor și activității din Legislativ, se mai arată în comunicat.

Articole asemănătoare

Back to top button