fbpx

O firmă care i-a aparținut anterior lui Plahotniuc s-ar putea ocupa de achiziționarea tabletelor pentru deputați. Celelalte oferte – respinse

Secretariatul Parlamentului și-ar fi desemnat câștigătorul licitației inițiate pentru procedura de achiziționare a celor 110 tablete în valoare de 2.299.999 de lei, necesare deputaților moldoveni. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primele trei oferte, cu cele mai mici prețuri, au fost refuzate în primele 11 minute după ce au apărut în sistem. Deschiderea ofertelor a avut loc la ora 10:00. Până la acel moment, autoritatea contractantă nu a avut posibilitatea de a vizualiza ofertele.

Potrivit revizia.md, reiese că autoritatea contractantă a consumat doar nouă minute pentru evaluarea ofertei „Fors-Computer” SRL și doar două minute pentru evaluarea următoarelor două oferte depuse de „BTS PRO” SRL și „Accent Tehno” SRL. Acest interval de timp nu ar fi fost suficient nici pentru deschiderea tuturor fișierelor încărcate în sistem de ofertanți, cu atât mai mult pentru examinarea lor.

Autoritatea contractantă nu a încărcat în sistem decizia de atribuire și nici nu a enumerat motivele pentru care a refuzat ofertele cu cele mai mici prețuri, deși era obligată să facă acest lucru conform Legii 131/2015. Odată ce primele trei oferte cu cel mai mic preț au fost refuzate, câștigătoare rămânea oferta companiei „BASS Systems” SRL, care apare deocamdată cu statutul „în cauză”.

Potrivit sursei citate, compania „BASS System” a câștigat numeroase contracte de achiziții cu statul, în valoare de zeci și sute de milioane de lei pe parcursul ultimilor ani. Presa a scris anterior despre faptul că această companie ar fi aparținut fostului lider al Partidului Demorcrat, Vlad Plahotniuc, care și-ar fi înstrăinat activele unei companii austriece în toamna anului trecut.

Parlamentul a comunicat anterior că cele 110 tablete sunt necesare pentru funcționarea eficientă a sistemului e-vot. Dispozitivele urmează a fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile. Astfel, se va asigura securitatea, confidențialitatea și integritatea sistemului electronic.

Articole asemănătoare

Back to top button