fbpx

A fost lansat concursul „Capitala Tineretului” 2024. Până când pot fi depuse dosarele

A fost inițiat concursul pentru desemnarea localității care va purta titlul de „Capitala Tineretului” în anul 2024. Autoritățile publice locale pot depune dosare pentru a concura la acest titlu începând de miercuri, 13 septembrie. Dosarele pot fi depuse până la data de 31 octombrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Localitatea selectată va beneficia de suport și resurse pentru dezvoltarea politicilor de tineret la nivel local, inclusiv asistență metodologică și logistică pentru activități implicate cu tinerii. Ministerul Educației și Cercetării a alocat cel puțin un milion de lei pentru implementarea acestui program. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de către secretarul de stat Sergiu Gurin și directorul Agenției Naționale pentru Tineret, Ion Donea.

Programul „Capitala Tineretului” este coordonat la nivel național de către Agenția Națională pentru Tineret și are ca scop susținerea activităților de tineret ale autorităților administrației publice locale, organizațiilor non-guvernamentale, societății civile, organizațiilor internaționale și a autorităților administrației publice centrale în localitatea care deține acest titlu.

În cadrul conferinței de presă, secretarul de stat Sergiu Gurin a subliniat că programul oferă o oportunitate suplimentară localităților axate pe proiectele de tineret și că autoritățile locale doresc să contribuie la dezvoltarea sectorului de tineret.

Directorul Agenției Naționale pentru Tineret, Ion Donea, a menționat că mai multe localități au reușit să îmbunătățească politicile de tineret și să implice mai mult tinerii în procesul de luare a deciziilor și în realizarea activităților comunitare în urma programului.

Actualmente, titlul de „Capitală a Tineretului” este deținut de municipiul Ungheni, care a găzduit mai multe evenimente și activități dedicate tinerilor în 2023. Acestea includ Ziua Internațională a Tineretului, proiecte de mini-granturi pentru inițiativele civice ale tinerilor, forumuri internaționale, târguri de locuri de muncă și campanii de conștientizare. Oportunitățile de implicare civică și dezvoltare comunitară sunt considerate un avantaj pentru autoritatea publică locală care va obține titlul de „Capitală a Tineretului” în 2024.

Articole asemănătoare

Back to top button