fbpx

A beneficiat de avocați plătiți de stat. Detalii noi despre autorul accidentului de pe bd. Decebal, în urma căruia a decedat Doinița Prodan

Dragomir Popovici, autorul accidentului de pe bd. Decebal din seara zilei de 24 iulie, în urma căruia a decedat o mamă de 29 de ani, despre care ZdG a constatat anterior că a fost vizat într-o serie de dosare penale după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan, este proprietarul unei companii intrate recent în insolvabilitate, din cauza datoriilor, scrie ZdG.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tatăl acestuia gestionează în satul natal o companie cu activități în agricultură, specializată în exportul fructelor, firmă care are constat venituri de câteva milioane de lei pe an. Chiar și așa, în perioada 2016-2022, ZdG a constatat că Dragomir Popovici a beneficiat în cinci dosare penale, unul deschis pentru escrocherie, iar celelalte pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate, de asistență juridică garantată de stat pentru că ar fi fost o persoană care nu dispunea de resurse financiare suficiente pentru a-și angaja un avocat.

În toată această perioadă, pe rețelele de socializare, tânărul a afișat, constant, poze din locații luxoase sau de la volanul unor mașini scumpe.

În aprilie 2023, autoritățile au constatat că situația financiară a lui Dragomir Popovici s-a îmbunătățit, astfel că au cerut de la acesta restituirea în bugetul de stat a banilor plătiți de stat pentru avocații care l-au apărat. Popovici însă nu s-a conformat deciziei.

Dintr-o decizie privind recuperarea cheltuielilor pentru acordarea asistenței juridice garantate de stat emisă de Oficiul Teritorial (OT) Chișinău al Consiliului Național pentru Asistență Juridică Garantată de Stat (CNAJGS) pe 27 aprilie 2023 aflăm că Dragomir Popovici a beneficiat, în perioada în care era urmărit penal, de avocați plătiți de stat.

În decizia din 27 aprilie 2023, Popovici era anunțat că „în urma efectuării testului la venit, pe parcusul procesului de asistență juridică garantată de stat, situația dvs financiară s-a îmbunătățit în vederea pierderii totale a dreptului la asistență juridică calificată, fapt despre care ați fost obligat să informați OT Chișinău al CNAJGS în conformitate cu legea…”. În decizia semnată de Sergiu Chiruța, coordonatorul OT Chișinău, se preciza că Dragomir Popovici urma să restituie în bugetul de stat, benevol, serviciile juridice prestate de avocatul Victor Andrușciac în termen de 30 de zile, în caz contrar, ea urmând să fie executată silit.

Citiți continuarea pe ZdG.md.

Articole asemănătoare

Back to top button