fbpx

19 percheziții și alte cinci persoane reținute în cazul Bismobil Kitchen

Procurorii PCCOCS, de comun cu angajații INI și DGUP din cadrul Poliției au reținut alte cinci persoane în dosarul denumit generic „Bis Mobil Kitchen.”

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, au fost pornite 17 cauze penale, iar prejudiciul depășește 10.000.000 lei. Ulterior reținerii fondatorului companiei și plasării lui în arest, vineri au fost desfășurate 19 percheziții la mai multe adrese din Chișinău, în cadrul cărora au fost ridicate inclusiv documente contabile, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, purtători electronici de informație, mijloace bănești, contracte, facturi și ștampile.

Cele cinci persoane reținute vineri sunt trei bărbați și două femei din cadrul companiei, cu rol de contabili și agenți de vânzare.

În ceea ce privește fondatorul companiei, urmează ca să se pronunțe Curtea de Apel Chișinău asupra contestării procurorilor PCCOCS vizavi de termenul arestării acestuia de 20 de zile, în raport cu cel de 30 de zile solicitat inițial.

Potrivit procurorilor, investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate în dosar se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fondatorul Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a fost reținut joi, 19 ianuarie, pe Aeroportul de la Chișinău, în timp ce încerca să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arest preventiv, în urma căruia a fost arestat pentru 20 de zile.

Amintim că mai multe persoane din Republica Moldova, care au achitat avansul pentru o bucătărie realizată la comandă, sunt nemulțumite că reprezentanții companiei producătoare nu mai răspund la apelurile telefonice.

Citește și: Ai încheiat un contract cu Bismobil Kitchen? ISSPNPC vine cu câteva recomandări

Articole asemănătoare

Back to top button