fbpx

video | Un cineast din Moldova publică mai devreme filmul său de debut – Beautiful Corruption: „Situația din țara noastră are nevoie de un impuls”

Eugen Damaschin, un cineast din Republica Moldova, a decis să publice filmul său de debut „Beautiful Corruption”, în care descrie fenomenul corupției din țara noastră. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși acesta intenționa să îl difuzeze în mediul online în toamna acestui an, criza politică din Moldova l-a motivat să o facă mai devreme.

„Începând cu 14 Iunie filmul Beautiful Corruption va fi online. Conform planului, aceasta ar fi trebuit să se întâmple în toamnă. Scoatem filmul acum pentru că situația din țara noastră are nevoie de un impuls, în special de un impuls moral”, a spus Damaschin. 

Cineastul a retras lungmetrajul din festivaluri și îl publică pentru acces public.

„Sper foarte mult ca acest film să trezească careva întrebări în capul spectatorului, să-l împingă spre reflecția – de ce suntem acolo unde suntem. Pentru filmele noastre furăm destul de multe din tot rahatul pe care-l trăim în țara noastră și cred că este onest ca ele să fie văzute în primul rând de cei care ne inspiră și nu doar de cei care ne aplaudă”, a mai adăugat acesta.

Regizorul, care este și autorul documentarului „Moldova 89-91”, consideră că acum este momentul ca, comunitatea cineaștilor să inspire oamenii și să le arate ceea ce ei nu observă, transmite moldova.org.

Totodată, Damaschin și-a anunțat deschiderea pentru a conlucra cu posturile de televiziune din țară, promițând că la solicitarea acestora, va oferi lungmetrajul în formatul necesar.

În filmul său documentar „Moldova 89-91”, regizorul prezintă interviuri cu Mircea Snegur, Vladimir Voronin, Iuri Roșca și mulți alți participanți la evenimentele de formare a Republicii Moldova ca stat independent.

Articole asemănătoare

Back to top button