fbpx

Site-urile guvernamentale, în straie în doliu. Cetățenii pot scrie în Cartea de Condoleanțe electronică a Guvernului

Cei care doresc să-și exprime compasiunea, recunoștința sau să împărtășească gânduri și amintiri legate de primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, trecut în neființă în seara zilei de 13 septembrie, o pot face în Cartea de Condoleanțe electronică a Guvernului. Totodată, toate site-urile guvernamentale, dar și site-urile Parlamentului și a Președinției, au îmbract straie de doliu astăzi, 16 septembrie, în ziua funeraliilor fostului președinte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În tonuri de doliu, aducem un omagiu solemn primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur – arhitectul independenței noastre.

Azi, paginile web ale Guvernului, Președinția, Parlamentului și altor instituții publice își îmbracă straie de doliu, semn al profundului respect pentru domnul președinte Mircea Snegur.

Cu reculegere și gratitudine, îi rememorăm contribuția semnificativă la formarea statului independent și suveran, Republica Moldova”, a scris purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă.

Citește și: Programul funeraliilor primului Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur

O carte de Condoleanțe electronică

Guvernul a lansat Cartea de Condoleanțe electronică, în semn de respect și recunoștință pentru Mircea Snegur.

„Președintele Mircea Snegur, o personalitate marcantă în istoria națională, a jucat un rol pivotant în consolidarea statalității, independenței și suveranității Republicii Moldova. Cu acest prilej, vă invităm să vă alăturați în a aduce un omagiu demn primului președinte al țării noastre.

Cartea de Condoleanțe va fi accesibilă pe site-ul oficial al Guvernului: http://www.gov.md/mesaje. Fiecare cetățean este invitat să își exprime compasiunea, recunoștința sau să împărtășească gânduri și amintiri valoroase legate de mandatul primului președinte al Republicii Moldova.

De asemenea, o Carte de Condoleanțe este deschisă și la Palatul Republicii”, a anunțat Daniel Vodă.

Precizăm că președinta Maia Sandu a decretat 16 septembrie zi de doliu național. Mircea Snegur este înmormântat astăzi cu onoruri de stat.

Articole asemănătoare

Back to top button