fbpx

Șeful Poliției de Frontieră, bănuit de neglijență în serviciu pe cazul dublului omor de la aeroport

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a anunțat că este bănuit de neglijență în serviciu pe cazul omorului unui polițist de frontieră și a unui agent de securitate de la Aeroportul Internațional Chișinău, din 30 iunie 2023, comis de un cetățean al Tadjikistanului. Vasiloi a mai anunțat că a solicitat concediu neplătit pentru o perioadă de peste 30 de zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astăzi, 18 septembrie 2023, am fost informat cu privire la ordonanța emisă la data de 15 septembrie 2023, de către Procurorul cu misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale, în care am fost recunoscut în calitate de bănuit cu privire la pretinsa comitere a infracțiunii de neglijență în serviciu, legată de evenimentele tragice ce au avut loc la data de 30 iunie 2023, în sala de sosiri din Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit prevederilor art. 197 al. 1 al. 3, procurorul nu a considerat necesară suspendarea mea provizorie din funcție. Cu toate acestea, am considerat corect și în interesul transparenței să informez imediat Ministrul Afacerilor Interne despre atribuirea calității procesuale de bănuit în cadrul unei cauze penale”, a anunțat Rosian Vasiloi.

„În calitate de conducător al instituției și având demnitatea de ofițer, cred cu tărie că este esențial să contribui ca organul de urmărire penală să colecteze toate probele și să efectueze urmărirea penală, pentru a clarifica toate circumstanțele cauzei penale și acuzațiile aduse.

De aceea, în semn de respect față de instituția pe care o conduc și față de cetățenii Republicii Moldova, voi prezenta un raport și voi solicita acordarea unui concediu neplătit pentru o perioadă de peste 30 de zile”, a mai scris șeful IGPF.

Întregul mesaj poate fi văzut AICI.

Amintim că mai mulți politicieni din opoziție au cerut demisia lui Rosian Vasiloi, după atacul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău, soldat cu două decese.

Articole asemănătoare

Back to top button