fbpx

video | Un cetățean străin a împușcat mortal doi oameni la Aeroportul Internațional Chișinău, după ce nu a fost lăsat să intre în R. Moldova

(update 19:54) video | Primele înregistrări video cu schimburile de foc de la aeroportul din Chișinău

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 19:27) Cine este atacatorul de la aeroport și cum a reușit să împuște mortal un polițist și un agent de pază

(update 19:11) Maia Sandu a venit cu un mesaj ca urmare a atacului armat de la aeroport. Potrivit informațiilor deținute de șefa statului, decedații sunt un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare.

(update 18:46) MAI: Pericolul de la aeroport a fost înlăturat.

„În urma capturării a agresorului de Brigada de poliție cu destinație specială FULGER, situația de pericol din Aeroportul Internațional Chișinău a fost înlăturată.

Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie”, se arată într-un comunicat al MAI.

„Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală.

Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte.

Pe timpul intervenției autoritățile au avut grijă să protejeze civilii care se aflau în zona de pericol.

Conducerea țării a fost informată de urgență în legătură cu situația respectivă”, se mai arată în comunicat.

(update 18:39) Informații oficiale anunțate de Guvern:

„La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident armat în care unui cetățean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova.

În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal 2 persoane.

La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit.

Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport.

Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate.

Oamenii legii vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la aeroport”.

(update 18:35) Poliția de Frontieră: „În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Confirmăm existența a 2 victime. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte”.

(update 18:30) Agresorul a fost capturat, anunță MAI.

(update 18:29) Activitatea comercială și zborurile la acest moment au fost întrerupte – anunță Poliția de Frontieră. Toate zborurile înregistrează amânări.

(update 18:26) BPDS Fulger este în plină acțiune la aeroport, anunță MAI: „Încercăm capturarea agresorului care până în prezent a făcut deja 2 victime”.

(update 18:21) Autoritățile confirmă două victime! „Exact în acest moment Brigada de poliție cu destinație specială FULGER intervine la fața locului – a anunțat Ministerul Afacerilor Interne în jurul orei 18:15.

Știrea inițială:

La Aeroportul Internațional Chișinău au putut fi auzite, în această după-amiază, focuri de armă.

Informația a fost confirmată de către Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

„În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Forțele de intervenție se află la fața locului. În curând revenim cu amănunte”, se arată într-un mesaj al Poliției de Frontieră.

Potrivit zdg.md, primele informații arată că cel puțin o persoană (polițist de frontieră) a fost rănită, iar lucrătorii din aeroport au fost evacuați din clădire. Totodată, persoana care a efectuat împușcăturile s-a baricadat ulterior într-o încăpere a aeroportului. Anterior, aceasta ar fi efectuat câteva împușcături în aer, iar ulterior, ar fi tras și în direcția unor polițiști de frontieră, mai arată sursa citată.

Video: TV8

Articole asemănătoare

Back to top button