fbpx

doc | Dodon cere „tragerea la răspundere penală a Maiei Sandu pentru abuzul de putere și control al justiției”

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că este „momentul adevărului” pentru noua șefă a Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Drăgălin. Fostul șef de stat cere tragerea la răspundere penală a actualei președinte, Maia Sandu, pentru „abuzul de putere și control al justiției”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Momentul adevărului pentru șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin. Ea trebuie să dea răspuns dacă președintele Maia Sandu este în drept să încalce legea. Am depus astăzi o sesizare pe numele conducerii Procuraturii Anticorupție, în care am cerut tragerea la răspundere penală a Maiei Sandu pentru abuzul de putere și control al justiției, prin faptul că nu a numit în termen zeci de judecători, aflați în suspans de 150 de zile”, se arată într-o postare a fostului președinte de pe Facebook.

Totodată, Igor Dodon a enumerat acțiuni care contravin legii și statului și care ar fi fost comise de Maia Sandu.

„Am enumerat câteva acțiuni ale Maiei Sandu, care contravin legii și statutului de președinte al Republicii Moldova. La fel, am evidențiat prejudiciul de 2,5 milioane de lei, cauzat statului de către Maia Sandu. Sper ca noua șefă a Procuraturii Anticorupție să se conducă în acțiunile sale de lege, așa cum a promis la învestire, și nu de interesele politice”, conchide Dodon.

Foto: Igor Dodon via Facebook

Foto: Igor Dodon via Facebook
Foto: Igor Dodon via Facebook

Foto: Igor Dodon via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button