fbpx

Deputat PAS, despre cazul tânărului gay hărțuit în armată: „O simplă scuză de la Ministerul Apărării ar ajuta mai mult”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba a venit cu o reacție privind cazul lui Marin Pavlescu, tânărul care riscă închisoare pentru dezertare, după ce nu s-a întors mai întors în armată, din cauza că era hărțuit fizic și psihic, după ce în armată s-a aflat despre orientarea sa sexuală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Alaiba, Ministerul Apărării ar fi trebuit să vină cu scuze publice, iar investigațiile interne care neagă persecutările, hărțuirile și violența fizică și verbală „miros mai degrabă a complicitate și mușamalizare”.

„Minimul pe care îl merită acest tânăr sunt niște scuze publice. După asta tot restul. Iar investigații interne care neagă cu vehemență ceva foarte posibil și credibil (că în armată un băiat homosexual ar fi supus persecutărilor, hărțuirii și violenței fizice și verbale) miroase mai degrabă a complicitate și mușamalizare. Sau în cel mai bun caz – miopie. O simplă scuză e un bun început. Ea nu poate înlocui disciplinarea celor responsabili, dar e un început”, se arată în mesajul deputatului.

Amintim că Ministerul Apărării a anunțat că a finalizat ancheta cu privire la cazul soldatului homosexual, dar instituția a susținut că nu au fost constatate intimidări sau înjosiri în adresa tânărului.

Potrivit unui document publicat de Doina-Ioana Straisteanu, avocata tânărului Marin Pavlescu, se arată că Ministerul a analizat acuzațiile, însă rezultatele anchetei au arătat că declarațiile soldatului nu sunt adevărate. De asemenea, Marin ar fi fost observat adesea plângând, iar atunci când era întrebat, comunica că are probleme cu familia.

Citește și: Precizările Ministerului Apărării privind acuzațiile soldatului homosexual ce acuză că ar fi fost umilit și agresat în unitate

Avocata lui Marin s-a arătat a fi indignată de răspunsul autorităților și a venit cu următorul mesaj:

„După cum spuneam – ancheta va căuta sa curețe imaginea instituției, după cum m-a informat ministrul personal, iar ancheta făcută sa dea vina pe situație pe Marin. Mulțumesc ca nu ați dezamăgit. Să ne spună Ministerul Apărării – ei sesizează Procuratura și când militarii întrețin relații sexuale cu fete de 17 ani?”, scrie Doina-Ioana Straisteanu.

Vezi și: Povestea tânărului care a fugit din armată și tratamentul la care ar fi fost supus: „După ce au aflat că sunt homosexual nu m-am mai simțit în siguranță”

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button