fbpx

Solistul trupei „Okean Elzy” le mulțumește cetățenilor R. Moldova și României: Nu vom rămâne datori, prețuim foarte mult

Solistul trupei de muzică pop-rock „Okean Elzy”, Sveatoslav Vakarciuk, a mulţumit cetăţenilor Republicii Moldova şi României pentru ajutorul oferit refugiaţilor, într-un interviu pentru TVR MOLDOVA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De la invazia armată a Rusiei în Ucraina, sute de mii de femei şi copii au fost nevoiţi să fugă de ploaia de bombe şi gloanţe. Mulţi dintre ei au găsit adăport şi ajutor în Republica Moldova şi România.

Sveatoslav Vakarciuk, solistul trupei „Okean Elzy”: „În primul rând, vreau să-mi exprim recunoştinţa profundă prietenilor noştri din Republica Moldova şi România pentru că îi primesc pe refugiaţii noştri. Este un număr imens de oameni. Cunosc personal oameni care s-au refugiat în Republica Moldova şi România. Vreau să vă mulţumesc şi să vă spun că noi apreciem acest sprijin. Dacă se întâmplă să fie anumite greutăţi sau incomodităţi în legătură cu faptul că vin atât de mulţi oameni dintr-o ţară străină, iertaţi-ne. Oamenii sunt diferiţi, trec prin momente dificile. Mizez pe înţelegerea voastră. Poate nu întotdeauna vă place ceea ce vedeţi, dar noi nu vom rămâne datori, noi preţuim foarte mult asta”.

Muzica îi uneşte pe ucraineni şi mai mult în aceste zile. Okean Elzy susţine concerte improvizate în Lviv, Harkiv, Kiev, acolo unde oamenii trăiesc un coşmar continuu de mai bine de 3 săptămâni. Chiar şi în aceste condiţii, Svetoslav Vakarciuk confirmă că poporul ucrainean este determinat să lupte pentru victorie şi rămâne puternic: „Mesajul nostru pentru ocupanţii ruşi este foarte simplu: cu cât mai tare ne veţi distruge, cu atât mai tare ne vom împotrivi. Puteţi să bombardaţi oraşele noastre, dar niciodată nu veţi bombarda spiritul nostru. Mai devreme sau mai târziu, nu o să puteţi să încetaţi să faceţi acest lucru, pentru o să vă cadă mâinile de atâta neputinţă. Şi veţi pierde”.

De la începutul războiului ruso-ucrainean, peste 350.000 de cetăţeni ucraineni au trecut frontiera în Republicii Moldova. Puțin peste 100.000 au rămas pe teritoriul Republicii Moldova, aproape jumătate fiind copii.

Articole asemănătoare

Back to top button