fbpx

Prizonierii ruși vorbesc despre moralul scăzut al trupelor și rușinea soldaților față de „crimele” comise în Ucraina

„Vreau să-i spun comandantului nostru șef să oprească actele teroriste din Ucraina pentru că atunci când ne vom întoarce ne vom ridica împotriva lui”, „Pentru crimele pe care le-am comis, toți vom fi judecați.” Acestea sunt vocile prizonierilor de război ruși aflați acum în Ucraina, relatează CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Aproape o duzină au apărut în conferințele de presă susținute de autoritățile ucrainene. Sunt doar câteva voci din cele peste 600 de soldați despre care președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că ar fi fost capturați.

Aparițiile lor publice pot fi discutabile prin prisma Convențiilor de la Geneva, care interzic statelor să provoace umilințe inutile prizonierilor de război. Este posibil ca soldații ruși să fi resimțit o presiune pentru a-și exprima păreri în acord cu cele ale părții ucrainene, notează CNN.

Potrivit sursei citate, trei piloți ai forțelor aeriene ruși căzuți prizonieri, care au vorbit cu CNN, nu au sugerat că vorbesc sub constrângere, iar afirmațiile lor coincid cu susținerile altor prizonieri de război ruși, care au declarat după ce au fost capturați că acesta nu este un război pe care doresc să-l ducă.

Interviul CNN cu cei trei prizonieri ruși a dezvăluit că aceștia au resimțit o neliniște profundă cu privire la misiunea lor precum și din cauza suferinței civililor ucraineni, dar au folosit și cuvinte dure la adresa comandantului lor șef, președintele rus Vladimir Putin.

Articole asemănătoare

Back to top button