fbpx

foto, video | Orașul Mykolaiv, ținta atacului a 10 rachete rusești: Două dintre cele mai mari universități, distruse

Două universități din Mykolaiv au fost distruse vineri dimineață de 10 rachete rusești. Șeful administrației regionale militare din Mykolaiv, Vitali Kim, a anunțat despre atacul armatei ruse pe pagina sa de Twitter, precizând că „acum ne atacă educația”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Presa locală din Mykolaiv, citată de Nexta, a publicat fotografii cu consecințele atacului rusesc asupra universităților din oraș. Totodată, primarul orașului, Aleksandr Senkevici, a subliniat că alerta de raid aerian răsună în continuare și a îndemnat oamenii să nu-și părăsească locuințele și adăposturile.

Această prezentare necesită JavaScript.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, s-a declarat „consternat”, iar Uniunea Europeană a denunţat joi noile „atrocităţi” ale armatei ruse, după ce atacurile asupra oraşului Viniţa din centrul Ucrainei au provocat moartea a cel puţin 23 de persoane.

Totodată, salvatorii ucraineni au anunţat joi seară că sunt și 29 dispăruţi, 71 de persoane spitalizate şi peste 100 de răniţi trataţi la faţa locului. Volodimir Zelenski a calificat atacul rusesc drept un „act terorist deschis” și a transmis comunității internaționale că Rusia a răpit peste 200.000 de copii ucraineni de la începutul invaziei.

Pe de altă parte, un general ucrainean susține că eliberarea Crimeei este inevitabilă, iar distrugerea podului peste Strâmtoarea Kerci este un pas necesar. Separat, 44 de localităţi din regiunea Herson din sudul Ucrainei au fost eliberate, potrivit oficialilor regionali citați de presa de la Kiev.

Articole asemănătoare

Back to top button