fbpx

foto | Noi imagini din satelit care arată dezastrul din orașul Mariupol

Blocuri întregi din centrul orașului Mariupol au fost distruse de bombardamentele rusești. Noi imagini din satelit arată amploarea dezastrului din orașul asediat de forțele Moscovei, relatează CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Comunicările în și dinspre Mariupol au fost întrerupte, iar imaginile furnizate de compania Maxar Technologies sunt primele din ultimele zile care nu au venit de la propaganda rusă.

Imaginile confirmă că zeci de explozii au avut loc în Mariupol și în împrejurimi.

Zona aflată la est de teatrul bombardat de ruși, unde autoritățile cred că aproximativ 300 de persoane au murit, este în ruine. Într-o imagine din satelit se vede că acoperișurile fie lipsesc, fie au fost deteriorate pe aproape fiecare clădire.

În estul Mariupolului, o altă zonă rezidențială a suferit distrugeri similare. Fiecare casă din două ansambluri separate de blocuri este distrusă, notează Digi24.

Un alt complex de apartamente întins în sud-estul Mariupolului, lângă fabrica de siderurgie Azovstal, a fost distrus. CNN a confirmat anterior că trupele ruse și luptătorii ceceni au fost activi în apropierea acestui complex de apartamente.

Primarul lui Mariupol a estimat că până luni mai erau în oraș până la 160.000 de oameni, din cei 400.000 de locuitori.

Vehiculele militare rusești sunt văzute parcate chiar lângă case.

Articole asemănătoare

Back to top button