fbpx

Căpitan rus în scaun cu rotile, chemat pe front în Ucraina în cadrul mobilizării: „Este un haos”

Căpitanul în rezervă Mihailo Timoșenko, 40 de ani, domiciliat în Maikop, republica Adîgheia, sudul Rusiei, a declarat că a primit ordin de mobilizare deși este în scaun cu rotile în urma unui accident suferit în timpul serviciului, în 2009, scrie ediția rusă a publicației Bloknot.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Sunt căpitan de rezervă, în trecut am servit în trupele interne. În 2009 am fost rănit în timpul serviciului, iar în 2012 m-am pensionat pe caz de boală. Am gradul I de handicap”, a explicat Timoșenko, citat de libertatea.ro.

În ciuda acestei situații cunoscute, fostul ofițer de ordine publică a fost căutat de membri ai comisariatului militar și ai poliției, care i-au eliberat un „document” care îl obligă să se prezinte la încorporare!

„Doar nu mă vor lua în armată, nu?”

„Mi-au înmânat o citație, ca să mă prezint a doua zi la biroul de înrolare militară. Deși au văzut că sunt în scaun cu rotile, mi-au pus că principalul lucru este să iau citația, să mă duc la biroul de înregistrare și înrolare și o să-și dea seama acolo ce s-a întâmplat. O să mă duc, ce pot face”, a povestit bărbatul.

„Este un haos! Pur și simplu ridicol. Cum se poate întâmpla asta? Sper că este o eroare a personalului departamentului de mobilizare și atât, nimic grav. Doar nu mă vor lua în armată, nu? Într-un scaun cu rotile? Oamenii cărora le-am povestit situația au râs”, a mai spus căpitanul în rezervă.

Săptămâna trecută, locotenent-colonelul de rezervă Oleksandr Ermolaiev, 63 de ani, din regiunea Volgograd, a fost chemat în cadrul „mobilizării parțiale” anunțate de Vladimir Putin, chiar dacă este diabetic și are ischemie cerebrală.

Articole asemănătoare

Back to top button