fbpx

Voronin anunță că a primit invitație la ceremonia de învestire a Maiei Sandu. Răspunsul pe care l-a oferit transmit fostul președinte

Voronin afirmă că a primit invitație la ceremonia de învestire în funcția de președintă a Maiei Sandu. Liderul comuniștilor susține că mesajul a fost semnat personal de politiciană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta, însă, nu intenționează să meargă la evenimente. Declarația a fost făcută de ex-șeful de stat în studioul RTR Moldova. Mai mult, Voronin a precizat că i-a expediat și un răspuns președintei alese.

„Invitația a venit acum două zile. Astăzi i-am expediat răspuns. În legătură cu faptul că în 2016, repet, a fost violată Constituția și în mod tupeist a fost schimbat modul de alegere a președintelui, nu am participat nici la alegeri, nici la inaugurarea lui Dodon. În acest caz, am mulțumit pentru invitație și am spus că nu consider posibil și corect să merg la ceremonie”, a spus Voronin în cadrul emisiunii Пятница с Анатолием Голя.

Precizăm că, anterior, Voronin declara că ar putea participa la prezidențiale, apoi a insistat că alegerile prezidențiale sunt neconstituționale, la fel și mandatele lui Igor Dodon și a Maiei Sandu.

Ceremonia de învestire a Maiei Sandu va avea loc pe 24 decembrie. Recent, președintele în exercițiu, Igor Dodon, anunța că s-au desfășurat deja repetiții cu prezența fizică a șefei de stat alese și precizând că a fost invitat la ceremonie și că la eveniment vor fi prezenți premierul și șefa Legislativului.

CITEȘTE ȘI:

video | Ce buchet pregătește Dodon pentru inaugurarea Maiei Sandu: „În mijloc galben, în jur roșu”

„Sunt sigur că va veni o invitație”. Andrei Năstase încă nu a fost chemat la evenimentul de învestire a Maiei Sandu

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button