fbpx

video | Ce buchet pregătește Dodon pentru inaugurarea Maiei Sandu: „În mijloc galben, în jur roșu”

Pe pagina de Facebook a lui Igor Dodon a fost publicată o secvență din următorul episod Președintele Răspunde. Acesta a relatat despre ce fel de buchet îi pregătește Maiei Sandu, pentru ziua inaugurării acesteia în funcția de președinte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele în exercițiu a spus că a primit invitație la eveniment, adăugând că discută cu colegii referitor la un buchet galben-roșu pentru Maia Sandu.

„Poate va fi o coaliție la anul… Jumătate de buchet roșu, și jumătate galben. Sau în mijloc galben și în jur roșu, deoarece sociliști oricum vor fi mai mulți”, a declarat Dodon.

Procedura de învestire în funcție a președintei alese, Maia Sandu, va avea loc la data de 24 decembrie în prezența lui Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi.

Amintim că mandatul Maiei Sandu a fost validat de Curtea Constituțională la 10 decembrie curent, după o amânare de luare a deciziei, în contextul unor contestații existente în instanțele de judecată.

Totodată, la 10 decembrie reprezentantul lui Igor Dodon a cerut amânarea ședinței. Totul pentru că la 9 decembrie acesta a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care o acuză pe Sandu de defăimare în urma unor declarații făcute la începutul lunii noiembrie.

De menționat este faptul că Maia Sandu a câștigat scrutinul prezidențial din acest an. Sandu l-a învins pe contracandidatul său Igor Dodon cu 57,75% din sufragii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button