fbpx

Sandu va fi învestită în funcție pe 24 decembrie: Programul evenimentului, publicat

Maia Sandu va deveni, oficial, la 24 decembrie curent, președintă a Republicii Moldova. Instituția prezidențială a confirmat data învestirii în funcție și a publicat programul evenimentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, la ora 11:00 va avea loc ședinţa solemnă comună a Parlamentului Republicii Moldova şi Curţii Constituţionale. Maia Sandu va depune jurământul constituțional.

Ulterior, la ora 12:00 preledinta aleasă va depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Potrivit programului, la 12:15 va avea loc transmiterea puterii de către președintele în exercițiu Igor Dodon către Maia Sandu.

Amintim că mandatul Maiei Sandu a fost validat de Curtea Constituțională la 10 decembrie curent, după o amânare de luare a deciziei, în contextul unor contestații existente în instanțele de judecată.

Totodată, la 10 decembrie reprezentantul lui Igor Dodon a cerut amânarea ședinței. Totul pentru că la 9 decembrie acesta a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală  prin care o acuză pe Sandu de defăimare în urma unor declarații făcute la începutul lunii noiembrie.

De menționat este faptul  că Maia Sandu a câștigat scrutinul prezidențial din acest an. Sandu l-a învins pe contracandidatul său Igor Dodon cu 57,75% din sufragii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button