fbpx

video | Vasile Costiuc afirmă că persoanele din afara PAS nu pot obține funcții sau avansări: „Poate dacă eram verișor cu Maia Sandu…”

Liderul Partidului Democrația Acasă (PDA), Vasile Costiuc, afirmă că persoanele care nu fac parte din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu pot obține avansări sau funcții. Declarațiile au fost făcute în studioul emisiunii „Puterea a Patra”, politicianul precizând că nu a primit oferte de angajare de la actuala guvernare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, în una dintre structurile de forță nu este posibilă avansarea pentru cei care nu fac membri de partid. În context, el îndeamnă guvernarea „să deschidă ușa pentru toți oamenii buni”.

În același timp, conform lui Costiuc, șeful de la Moldsilva a rămas în funcție, deoarece ar fi rugat-o pe Ana Revenco să nu îl demită până la sfârșitul lui septembrie, când îi expiră mandatul și se pensionează. Costiuc susține că funcționarul ar fi fost prieten cu tatăl actualei ministere de Interne. MAI și oficiala nu au comentat deocamdată declarațiile liderului PDA.

Între timp, în cadrul aceleași emisiuni, activistul a punctat că nu a primit oferte de angajare din partea actualei guvernări. Acesta a făcut referire, în context, la verișoarele Maiei Sandu, care au fost angajate la Guvern și Parlament.

„Dacă eram verișor cu Maia Sandu, poate cumva… Dar așa nu-s nici nepot, nici văr, nici rudă îndepărtată. Nici cu alții nu sunt neam. Și atunci șansele mele probabil se reduc dramatic” a declarat Costiuc.

Amintim că una dintre verișoarele Maiei Sandu, Anastasia Taburceanu, a devenit purtătoarea de cuvânt a prim-ministrei Natalia Gavrilița. Ulterior, Tatiana Batin, o altă verișoară de-a șefei statului, s-a ales cu funcția de consilieră a lui Igor Grosu.

Șeful Legislativului afirma că Tatiana Batin nu a fost recomandată de președintă și a caracterizat-o drept o persoană competentă. În același timp, conform lui Grosu, cabinetul său va pleca împreună cu el după ce încheierea mandatului. Așadar, conform lui, nu s-ar putea discuta despre cumătrism, așa cum i se aduc acuzații.

La rândul său, Anastasia Taburceanu spunea că „numirea este în cabinetul doamnei ministră, iar pentru numirea consilierilor în cabinetul doamnei prim-ministră nu este nevoie de concurs și numirea în funcția de purtător de cuvânt nu este încălcare a legislației privind conflictele de interese sau de restricție deoarece este o funcție a cabinetului prim-ministrei”.

La fel, și Maia Sandu declara că nu ar exista conflicte de interese. Mai mult, aceasta a calificat angajarea Anastasiei Taburceanu la Guvern drept sacrificiu, ulterior fiind criticată pentru declarație. Mai târziu șefa statului a precizat că interpretarea nu a fost potrivită și a menționat că este vorba inclusiv despre faptul că actualmente ruda sa va primi salariu mai mic.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button