fbpx

video | Socialiștii, îngrijorați că Republica Moldova ar putea primi refugiați din Afganistan: „Se vorbește cu jumătate de cuvânt”

Deputatul PSRM, Grigore Novac, a declarat, într-o conferință de presă la Parlament, că actuala guvernare intenționează să primească refugiați din Afganistan. Socialistul spune că cetățenii ar fi îngrijorați de faptul că mai mulți afgani ar putea ajunge în Republica Moldova.

Am văzut că în ultimele zile pe unele platforme oficiale au apărut mai multe informații precum că R. Moldova ar fi subsemnat unele declarații, la data de 29 august, prin care R. Moldova își asumă față obligativitatea de a găzui refugiați din Afganistan. La fel, în ultima perioadă am văzut declarațiile președintelui Parlamentului referitor la o eventuală posibilitate ca R. Moldova să găzduiască refugiați din această țară”, a declarat Novac.

Acesta a enumerat o serie de întrebări pe care le are formațiunea pe care o reprezintă, printre care ce va face guvernarea moldoveană, dacă i se va cere să găzduiască afgani, câți refugiați intenționează să primească guvernarea, unde ar putea fi primiți și din ce bani.

Amintim că zilele trecute președintele Parlamentului, Igor Grosu, a opinat că Republica Moldova nu este încă pregătită pentru a primi refugiaţi din Afganistan Potrivit oficialului, autoritățile nu au discutat cu nimeni despre acest subiect, deşi Consiliul Europei a solicitat ţărilor membre să fie pregătite de sosirea imigranţilor afgani. Potrivit lui, R. Moldova încă nu a decis dacă va primi sau nu refugiați afgani.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button