fbpx

video | Prima reacție după ce decretul Maiei Sandu a fost declarat neconstituțional: Andrei Năstase se vrea din nou premier

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a fost primul lider politic care a reacționat la decizia Curții Constituționale (CC), prin care a fost declarat neconstituțional decretul președintei Maia Sandu de desemnare repetată a candidaturii Nataliei Gavriliță la funcția de premier. Acesta a îndemnat forțele pro-europene din Parlament la discuții, iar pe șefa statului – la consultări pentru a identifica rapid soluții în vederea depășirii crizei generalizate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Platforma DA își repetă propunerea

Platforma DA militează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate organizate de un Guvern pro-european responsabil, capabil să gestioneze crizele din societate”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei transmisiuni în direct pe Facebook.

Prin mimarea procedurilor constituționale, declanșarea alegerilor anticipate a eșuat”, opinează reprezentantul Platformei DA, menționând în acest context anticipatele devin mai îndepărtate, iar un Guvern condus de PSRM și Partidul Șor ar putea deveni iminent.

În acest context, Andrei Năstase a reiterat propunerea formațiunii sale – de a instala un Guvern minoritar anticriză în frunte cu el.

Amintim că, înainte ca Natalia Gavriliță să fie propusă pentru a doua oară, Platforma DA i-a propus Maiei Sandu să-l desemneze pe Andrei Năstase la funcția de șef al Guvernului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button