fbpx

video | Ofițerii CNA, în vizită la biroul Marinei Tauber din Parlament: „Totul trebuie să fie transparent și deschis”

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au poposit la biroul deputatei Partidului Șor, Marina Tauber, din clădirea Parlamentului. Verificările au avut loc chiar în prezența politicienei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Toată asta trebuie să fie transparent și deschis. Trebuie să se vadă ce se întâmplă, ce a fost găsit în biroul meu”, le-a declarat deputata jurnaliștilor.

Video: TV8

Parlamentul a adoptat hotărârea privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a Marinei Tauber, în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a acesteia. Menționăm că este pentru a treia oară când deputata rămâne fără imunitate.

Totodată, ofițerii CNA și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii anticorupție, au descins joi, 21 iulie, cu percheziții în mai multe locații din țară. Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului Șor.

Potrivit probelor administrate pe dosar, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

Anterior, Partidul Șor susținea că guvernarea pregătește un atac dur la adresa sa.

Articole asemănătoare

Back to top button