fbpx

ultima oră | Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, lipsită de imunitate parlamentară

Parlamentul a adoptat hotărârea privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatei Fracțiunii parlamentare a Partidului politic „Șor”, Marina Tauber, în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a acesteia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cererile privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a Marinei Tauber au fost adresate Președintelui Parlamentului de către Procurorul General interimar, în dimineața zilei de astăzi. Conform procedurii, cele două cereri și materialele prezentate de Procurorul General interimar au fost transmise Comisiei juridice, numiri și imunități, care s-a convocat în ședință și, ulterior, a prezentat în plen rapoartele și proiectele de hotărâre pe marginea examinării cererilor.

Potrivit informațiilor prezentate, în privința deputatei Marina Tauber a fost pornită urmărirea penală pe faptul falsificării raportului privind gestiunea financiară a Partidului politic „Șor” pentru trimestrul I al anului 2022 în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și a celor utilizate, precum și pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

Cele două Hotărâri privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a Marinei Tauber au fost adoptate cu 58 și, respectiv, 57 de voturi ale deputaților. Hotărârile Parlamentului vor fi remise Procurorului General interimar în termen de 3 zile.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, deputatul nu poate fi reținut, arestat sau percheziționat, cu excepția cazurilor de infracțiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviințarea Parlamentului după ascultarea sa.

Articole asemănătoare

Back to top button