fbpx

video | Tauber, nemulțumită de retorica unor colegi din Parlament: Și-au asumat rolul de judecători și procurori

După ce deputații Platformei DA, PAS și PDM s-au opus creării Comisiei de anchetă pentru investigarea presupuselor atacuri raider ale lui Veaceslav Platon asupra companiei Moldasig, unul dintre autorii inițiativei, deputata Marina Tauber, nu a exclus că unii deputați s-au opus creării comisiei la sugestia lui Platon. Mai mult, aceasta s-a arătat nemulțumită de faptul că unii parlamentari l-au atacat, în opinia ei, pe liderul Partidului Șor, Ilan Șor. „Și-au atribuit rolul de judecători și procurori”, a declarat vicepreședinta Partidului Șor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, s-a arătat deranjat de faptul că inițiativa privind crearea Comisiei a fost semnată și de deputatul Ilan Șor, vrând să afle cum anume a semnat proiectul de hotărâre.

Cu mâna și cu pixul, așa cum probabil și dumneavoastră semnați actele”, a replicat Marina Tauber, care l-a acuzat pe Alaiba și pe alți colegi de-ai săi că ar acționa la comanda lui Veaceslav Platon.

Nu știu, domnule Alaiba, dacă este o coincidență sau nu, dar înainte de intervenția dumneavoastră în Parlament, domnul Platon a scris o postare în care s-a adresat exclusiv dumneavoastră solicitându-vă să ridicați întrebarea referitor la această Comisie. Poate împreună cu doamna Ciobanu ați avut o întâlnire cu el. Poate de asta nu vreți să votați. Dumneavoastră vorbiți despre persoane și nu despre Comisie”, a spus Marina Tauber.

Deranjat de semnătura lui Șor pe inițiativa privind crearea Comisiei pentru investigarea atacurilor raider ale lui Platon s-a arătat și democratul Alexandru Jizdan, invocând condamnarea lui Șor în prima instanță.

Tauber a replicat că decizia nu este finală, iar deputații nu ar trebui să-și atribuie rolul de procuror.

Dumneavoastră nu sunteți procuror și nu cred că puteți să vă permiteți să manipulați opinia publică. Noi vorbim de comisie, dar dumneavoastră și alți colegi vorbiți despre liderul nostru, despre un deputat care a fost ales pe circumscripția nr. 18 de cetățeni”, a spus Marina Tauber.

Deputata Tauber a declarat că, anterior, Alexandru Jizdan a avut o comunicare bună cu Ilan Șor.

Vezi și: video | „Va atenționez!”. Cândva colegi, astăzi la cuțite în Parlament: Tensiuni între Sîrbu și Jizdan în plenul Parlamentului

Precizăm că vineri în Parlament, cu majoritate de voturi, a fost creată Comisia de anchetă pentru investigarea presupuselor atacurilor raider comise de Veaceslav Platon. Comisia de anchetă nu a fost creată, în cele din urmă, întrucât deputații PAS, PDM și ai Platformei DA au blocat inițiativa prin refuzul de a delega membri în Comisie.

Inițiativa a aparținut deputaților platformei parlamentare Pentru Moldova, din care fac parte și parlamentarii din fracțiunea Partidului Șor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button