fbpx

video | „Va atenționez!”. Cândva colegi, astăzi la cuțite în Parlament: Tensiuni între Sîrbu și Jizdan în plenul Parlamentului

Discuții în contradictoriu în plenul Parlamentului între deputații Sergiu Sîrbu și Alexandru Jizdan. Foști colegi în fracțiunea Partidului Democrat, astăzi cei doi s-au „întreținut” în tonuri mai puțin amicale în contextul discuțiilor despre inițiativa creării unei comisii de anchetă în Parlament pentru investigarea unor presupuse atacuri raider ale omului de afaceri Veaceslav Platon asupra companiei Moldasig.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa creării comisiei le-a aparținut platformei Pentru Moldova, din care face parte Sergiu Sîrbu.

Democrații s-au opus inițiativei, iar Alexandru Jizdan a argumentat poziția fracțiunii. Potrivit deputatului, situația poate fi comparată cu zicala „hoțul strigă hoțul”, iar – cu același succes – poate fi creată o comisie care să investigheze tergiversarea unei decizii a Curții de Apel în cazul lui Ilan Șor. „Au trecut mai bine de trei ani de atunci”, a specificat parlamentarul, adăugând că dacă inițiativa de crearea a comisiei de anchetă privind presupusele atacuri raider ale lui Veaceslav Platon ar fi fost propusă de o altă persoană, probabil că democrații ar fi votat.

Aș propune să creăm o comisie de anchetă despre cum dumneavoastră ați devenit director adjunct al SIS, iar eu pot fi martorul principal”, a fost replica imediată a deputatului platformei Pentru Moldova.

E foarte ușor să veniți cu diferite acuzații, când în Parlament s-au creat zeci de comisii de anchetă de tot felul. Eu am criticat multe comisii care nu aveau treabă cu Parlamentul, dar ele au fost create prin votul plenului. E o propunere, un drept de inițiativă legislativă, și plenul va decide. Dacă nu veți susține, atunci întreaga societate va trage concluziile – pe cine susțineți”, a declarat Sîrbu, fiind atenționat ulterior de Jizdan.

Eu îmi cunosc cariera profesională și știu ce am făcut, spre deosebire de dumitale. Vă atenționez să fiți foarte atent atunci când puneți sub semnul întrebării corectitudinea ascensiunii mele în carierea profesională. Eu provin dintr-o familie de oameni simpli și niciodată n-am avut pe cineva în spate care să spargă gheața. Va atenționez omenește și în calitate de deputat – fiți foarte atent când faceți astfel de declarații, findcă mai există și partea de onestitate și cea bărbătească”, a accentuat democratul.

Sergiu Sîrbu nu a ezitat să vină cu o nouă replică.

Să nu uitați să spuneți mulțumesc celui care v-a ajutat în cariera profesională. Omenesc și bărbătește. Să nu uitați. Nu mie să-mi spuneți mulțumesc, dar să nu uitați cine v-a ajutat pe dumneavoastră și pe mulți din acest sector. Inclusiv pe mine. Dar mie nu mi-e rușine să spun”, a declarat deputatul, după care a menționat că Vladimir Voronin este una dintre persoanele căreia îi mulțumește.

Video: privesc.eu

Precizăm că, până la urmă, comisia de anchetă nu a fost creată, întrucât un număr insuficient de fracțiuni parlamentare (trei) au dorit să delege un reprezentant ca membru al comisiei (PSRM, Partidul Șor și platforma Pentru Moldova), or legea spune că este nevoie de o reprezentare largă în cadrul unei comisii parlamentare de anchetă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button