fbpx

Semnătura de mână a lui Ilan Șor pe un document recent – măr al discordiei în Parlament. Alaiba: E fals în acte

Proiectul de hotărâre privind constituirea comisiei parlamentare de anchetă privind presupusele atacuri raider comise de omul de afaceri Vaceslav Platon asupra companiei Moldasig a avut și semnătura de mână a deputatului Ilan Șor, dat în căutare internațională de organele de drept din Republica Moldova. Acest lucru i-a nedumerit pe unii parlamentari. Deputatul Dumitru Alaiba, de exemplu, a avansat ideea săvârșitii infracțiunii de fals în acte, odată ce Ilan Șor nu se află în Republica Moldova și nu ar putea semna personal documentul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa de constituire a acestei Comisii a aparținut platformei parlamentare Pentru Moldova, din care fac parte și deputații Partidului Șor.

În cazul în care semnătura nu este a lui, aceasta este fals în acte. Eu așa înțeleg. Cum a fost semnat acest proiect de către Ilan Șor?”, a întrebat Alaiba, menționând că va depune o sesizare la Procuratura Generală la acest subiect.

Raportorul inițiativei de constituire a comisiei de anchetă, deputatul Sergiu Sîrbu, a declarat însă că semnătura este legală.

Vezi și: video | „Va atenționez!”. Cândva colegi, astăzi la cuțite în Parlament: Tensiuni între Sîrbu și Jizdan în plenul Parlamentului

Precizăm că, până la urmă, comisia de anchetă nu a fost creată, întrucât un număr insuficient de fracțiuni parlamentare (trei) au dorit să delege un reprezentant ca membru al comisiei (PSRM, Partidul Șor și platforma Pentru Moldova), or legea spune că este nevoie de o reprezentare largă în cadrul unei comisii parlamentare de anchetă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button