fbpx

video, ultima oră | Maia Sandu cheamă cetățenii la protest duminică, 6 decembrie: În Parlament s-a cuibărit un grup de infractori

Președinta aleasă, Maia Sandu, a chemat cetățenii la un protest împotriva guvernării. Manifestația a fost anunțată pentru ziua de duminică, 6 decembrie. Lidera PAS însă nu a specificat ora la care este programat evenimentul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi e o dovadă în plus că în Parlament s-a cuibărit un grup de infractori care nu respectă nici Constituție, nici legea, și mai ales – nu respectă poporul. Ei nu respectă alegerea poporului. Când Parlamentul se întoarce împotriva oamenilor, acest parlament trebuie dat jos”, a declarat ea într-un briefing de presă susținut joi seara.

Duminică ieșim cu toții în Piața Marii Adunări Națională să le spunem ce crede poporul. Alianța dintre PSRM și Șor a votat astăzi, în doar câteva minute, în două lecturi, la repezeala, proiecte de legi importante, inclusiv legea bugetului. Proiecte neconsultate și care conțin scheme peste scheme. Igor Dodon și socialiștii nu au înțeles nimic din recentele alegeri prezidențiale. Se fac că nu aud dorința simplă a oamenilor – de a nu fi furați. Socialiștii și deputații lui Șor au votat ca din mitralieră, la comandă, lege după lege, pentru a-și asigura continuitatea hoției în pofida votului cetățenilor”, a spus președinta aleasă.

Maia Sandu a anunțat că PAS va depune mâine o contestație la Curtea Constituțională prin care va cere „anularea legilor anti-populare”.

Împreună vom opri această tentativă de uzurpare a puterii. Acest Parlament și Guvern trebuie să plece. Din cauza lor țara e pe marginea prăpastiei. Oamenii cer un Parlament care să-i reprezinte și să lucreze în interesul lor. Oamenii cer anticipate și nu un Parlament plin de scheme”, a mai spus ea.

Duminică, 6 decembrie, în PMAN venim să le spunem hoților că vremea lor a venit. Ei nu mai pot pleca frumos. Ei pot pleca doar rușinos. Toți cei care au luptat împotriva propriului popor au fost alungați”, a adăugat lidera PAS.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button