fbpx

video | Dodon, despre protestul de la Președinție și Parlament: „Cei care au participat, în ciuda intimidărilor – sunt bravo”

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu o reacție după desfășurarea protestului din fața Parlamentului și Președinției, organizat de Partidul Șor și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM). Ex-șeful de stat susține că dacă nu s-ar fi aflat în arest la domiciliu, ar fi fost și el prezent la manifestație. De asemenea, a lăudat participanții din cadrul protestului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am urmărit protestul de ieri. Luând în considerare faptul, că continui să mă aflu în arest la domiciliu, nu m-am putut alătura acestei acțiuni. Iar cei care au participat la protest, în ciuda intimidărilor și încercărilor de a împiedica desfășurarea acestei acțiuni – sunt bravo. Vreau să amintesc că în urmă cu 7 ani, tot în septembrie, noi am instalat în fața Parlamentului „Orășelul Victoriei”, datorită cărui fapt am reușit până la urmă să-l debarcăm pe Plahotniuc.

Așadar, ceea ce se întâmplă acum în fața clădirii Parlamentului, cred că este corect și consider că oamenii care stau în corturi, trebuie susținuți – fiecare cu ce poate. În ceea ce privește socialiștii – îmi este interzis să comunic cu ei, dar cunosc că ei au propria agendă și sunt convins că ea este corectă. Îi îndemn să fie activi, pentru că acesta este cel mai puternic partid din țară și după cum am menționat anterior, pe ei se va baza următoarea guvernare. Sunt sigur că toată lumea trebuie să se unească împotriva acestui regim. Acum trebuie să facem tot posibilul ca să salvăm Moldova”, a declarat președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Amintim că, sute de persoane s-au adunat în după-amiaza zilei de duminică, 18 septembrie, în centrul Chișinăului pentru a manifesta împotriva guvernării. Protestul, organizat de Partidul Șor și PCRM, s-a desfășurat în spațiul dintre Președinție și Parlament.

Potrivit Partidului Șor, în centrul capitalei s-au strâns „peste 40.000 de oameni”. Poliția însă susține că la acțiunea de protest au participat aproximativ 6500 de cetățeni.

Articole asemănătoare

Back to top button