fbpx

video | Codreanu spune că organele electorale nu se grăbesc să se convoace în ședință: „Exercițiul democratic care urmează nu poate fi catalogat drept alegeri”

Ruslan Codreanu spune că deși există hotărârea instanței de judecată prin care semnăturile colectate de echipa lui au fost declarate valide, organele electorale nu se grăbesc să se întrunească în ședință. Potrivit lui, exercițiul democratic care urmează pe 20 octombrie nu mai poate fi catalogat drept alegeri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un video publicat pe pagina sa de Facebook, candidatul spune că decizia Curții de Apel este definitivă și executorie. Acesta învinuiește reprezentanții partidelor de guvernare din organele electorale că ar încălca legea într-un mod flagrant.

„Ne-au furat 2 săptămâni din campanie, ne-au primblat de la o instituție la altă instituție, au încălcat toate procedurile posibile, au invocat motive absurde precum că pe liste e scris cu pixuri diferite. Nu poți exclude arbitrar concurenții din cursă. În această manieră exercițiul democratic care urmează nu poate fi catalogat drept alegeri”, spune Codreanu.

Amintim că, pe 25 septembrie, Codreanu a anunțat că nu a fost înregistrat în calitate de candidat la alegerile locale din capitală. Ulterior, acesta a atacat decizia la Judecătoria Chișinău, iar după ce prima instanță a refuzat contestația, a mers la Curtea de Apel, unde a fost anulată decizia de neînregistrare. Astfel, candidatul a depus astăzi un nou demers, însoțit de decizia judecătorilor, la Consiliul Electoral de Circumscripție.

Articole asemănătoare

Back to top button